Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granen Gröns framtid

Annons

Granen Grön hade fötts, växt upp och levt hela sitt liv i byn Lyckeby.

Hon hade sett många släkten människor under sina grenars skugga. Granen hade alltid känt en väldig växtkraft och livsglädje på grund av att det fanns så mycket grangodis i marken och luften omkring henne. Och det verkliga grangodiset kom från ett litet hus med ett grönt hjärta på.

Men nu hade granen Grön börjat att känna sig rätt så vissen. Hon hade tappat livsmodet. Det hade byggts en väg till Lyckeby och på den började det komma massvis med bilar och andra fordon som spottade ut rök.

Nalle Björn som många gånger vilat och sovit under granen Gröns skugga hade också börjat känna sig vissen efter alla bedövningspilar han fått i sin päls.

Men granen Grön i all sin skröplighet kände en stolthet att så många människor var intresserade av henne. Det kom farbröder och tanter från Tallkotteverket, Älgverket, Vargverket, Björnverket, Grankotteverket, Fågelverket, Hackspettskonsulenter, Igelkottskonsulter och alla hade varsin blankett att fylla i.

En grupp människor bar på ett plakat "rädda granen Grön" en annan grupp med plakat "Bort med granen Grön", men de blev så onda på varann att polisen kom med och skilde dem åt.

Det kom tidningar, tv, bussar med mera. Granen Grön hostade i dimman av avgaser men tänkte att hon ändå hade skakat av sig en massa frön som kunde bli nya Granbebisar. Så kanske sagan om Granen Grön ändå slutar lyckligt. Eller?

GUNNAR LINDBERG, FÖRE DETTA SKOGSVAKTARE

Mer läsning

Annons