Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grand i själ och hjärta

Annons

Hon började själv som frukostvärdinna på hotellet för 13 år sedan.

Sen har hon gjort det mesta på Grand: Jobbat i receptionen, varit konferensansvarig och försäljningschef.

Nu är hon alltså tillförordnad chef (tidigare chefen Trons Lena Mattsson har börjat jobba på Skidförbundet) till 1 september.

- Jag älskar hotellet. Hjärtat brinner verkligen för Grand.

- Hotellets historia är ju så lång och fin. Visste ni förresten att Grand en gång i tiden var första hotellet i landet med rinnande kallt och varmt vatten, frågar hon.

Nix. Inte en susning.

Men tillbaka till tiden, då Grand var berömt för sina danskvällar, kommer man inte.

- Nej, det går inte att vrida klockan tillbaka. Att hyra dansband är dyrt. Och folk kommer inte.

- I dag uppskattar man att få en god bit mat i hotellets restaurang och avrunda med en stund i friskvårdscentret, säger hon.

Grand, som ingår i First hotellkedjan, är nyrustat, propert och fint.

Och man satsar hårt på konferenser och stamgäster. Beläggningen ökar.

- Det är jättekul att vara med och driva hotellet framåt. Det vi satsar hårt på nu är marknadsföringen. Vi ska visa att Grand blir att räkna med igen, säger hon.

Själv vet hon inte om hon får vara kvar som Grandchef efter 1 september.

- Nej, det avgör andra.

Hon har gått den långa vägen i branschen.

Först sommarjobbade hon som frukostvärdinna på Grand.

Nu är hon chef.

- Det bästa med hotelljobbet är alla möten med människor. Man får ett vänskapsförhållande med många.

Falun har tre stora hotell. Men konkurrensen från Winn och Scandic avskräcker inte.

- Nej, vi samarbetar. Ingen tjänar på att vi stjälper varandra, säger hon.

När Eva-Marie Vernersdotter kopplar av blir det i sommarstugan i Västerdalarna.

- Där laddar vi batterierna, säger hon.

Och sen spelar hon golf.

- Jag har grönt kort. Men tiden räcker inte tillför att spela, konstaterar hon.

PER MALMBERG

Mer läsning

Annons