Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granberg och co: Självutnämnda experter

Annons

Svar till Niilimaa, Granberg och Eriksson, 9/8:

Företrädare för Morapartiet, Dalarnas sjukvårdsparti och Frihetliga kommunalfolket ondgör sig över de politiska beslut som tagits vad gäller psykiatrin i Dalarna.

Dessa lekmän vill se sig som experter både på psykiatri och på de behov som finns och även som experter på hur jag sköter mitt politiska uppdrag utan någon som helst kontakt med mig.

Att sitta på sin kammare och skriva insändare går ju an men att påstå att jag bara sitter på mitt tjänsterum och läser utredningar från landstingets tjänstemän är näst intill oförskämt. Så gott som varje vecka gör jag något besök ute i landstingets olika verksamheter.

Under många år har det varit svårt att upprätthålla en hållbar psykiatrisk kompetens i Mora. Det varit svårt att rekrytera psykiatriker. Antalet psykiatriker i landet är för få. Detta i sin tur har medfört en mycket tung belastning på övrig personal.

Ur ett patientperspektiv är det viktigt att få till stånd en kvalitativt säker och kompetensmässigt hög psykiatrisk vård i hela länet.

Under våren har därför en genomgripande översyn av hela psykiatrin i Dalarna inletts. Denna översyn görs av en psykiatriker med stor erfarenhet och hög kompetens. Viktigt är att utredaren inte är anställd inom Landstinget Dalarna.

Översynen ska vara klar under senhösten och med den som grund kommer de politiska övervägandena att göras.

Insändarskribenterna har helt okritiskt redan tagit ställning till hur psykiatrin i norra Dalarna ska organiseras.

På vilken grund, frågar jag mig?

INGALILL PERSSON (S)

Mer läsning

Annons