Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granberg bjuder in partiledare

Annons

På tisdag den 9 november kommer Junilistans partiledare, Nils Lundgren, till Ludvika. Han är inbjuden av Lilly Granberg.

- Det blir ett allmänt möte i Folkets hus på tisdag kväll, berättar hon.

- För mig är lasarettsfrågan den allra viktigaste men en folkomröstning om EU:s nya grundlag är också viktig, förklarar Granberg.

Inför EU-valet i somras var hon med och distribuerade Junilistans valsedlar över hela Dalarna. Partiet noterade stora framgångar nästan överallt, i Ludvika, i Dalarna och i landet som helhet.

I hela landet var det 14,47 procent av valdeltagarna som röstade på Junilistan. Därmed fick partiet in tre ledamöter i EU-parlamentet; Nils Lundgren, Lars Wohlin och Hélène Goudin.

Bland väljarna i Ludvika var partiet ännu populärare än på riksplanet. Här var det 18,21 procent av de röstande som valde Junilistan.

- Att det gick så bra här i Ludvika och att jag var med och distribuerade valsedlar över hela länet, tror jag är anledningen till att Nils Lundgren vill komma hit, säger Granberg.

Hon förmodar att Lundgren i sitt anförande kommer att koncentrera sig på betydelsen av att det blir en folkomröstning om EU:s nya grundlag. Folkomröstningar väntar i flera EU-länder men hittills har den svenska regeringen avvisat detta.

- Om inte Göran Persson ändrar sig kan jag tänka mig att Junilistan ställer upp i riksdagsvalet 2006. Partiet skulle få många röster.

Lilly Granberg berättar att Junilistan är kritiskt till mycket i EU men att partiet inte har som mål att Sverige ska lämna unionen.

- Partiet ser det dock som angeläget att EU:s makt minskar. Medlemsstaterna måste få bestämma mer själva.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons