Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grafiker vill visa sina konster

Annons

Malungs grafiska förening bildades för några år sedan och man har i dag ett femtontal medlemmar. Och för att visa Malungsborna vad man håller på med har man nu en utställning i Jannesgården i Grönland i Malung där tio av föreningens medlemmar deltar. Utställningen kommer att pågå fram till den 7 maj.

En av de konstnärer som ställer ut är nye ordföranden i föreningen, Kurt Jonsson, född och uppvuxen i Grimsåker i Malung men under många år bosatt i Borås varifrån han flyttade hem förra sommaren.

- Det här är ett sätt att visa vad som är möjligt och vi vill samtidigt skapa ett intresse för den här konsten, säger Kurt Jonsson, som också berättat och gett elever vid Västerdalarnas gymnasieskola i åttonde klass en inblick i grafikerkonsten.

- Och det var förvånansvärt många som var intresserade och det var cirka 40-talet elever som visade stort intresse för det här, säger Kurt Jonsson.

De tio som deltar i utställningen är Ragnvald Aspelin, Kurt Jonsson, Veronica Andersson, Gunvor Jonsson, Tage Jonsson, Evert Lissel, Ingvar Helje, Gösta Gudru, Leif Söderlund och Britt Nils Eriksson.

Det är också många olika tekniker som använts i de motiv som ingår i utställningen och sammanlagt är det 26 verk som har ställts ut på Jannesgården.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons