Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GP-feber - i Avesta

Annons

På rekordtid har 150 medlemmar i Masarna med hjälp av olika företag byggt om Brovallens motorstadion i Avesta för att uppfylla de hårda krav som ställs inför en internationell GP-tävling.

Först i måndags kom beskedet om att kommunalstrejken stoppade tävlingar på Stockholms stadion.

I går kväll var det mesta klart för VM-deltävlingen i Avesta.

Grillchefen Anders Andersson har laddat upp med 17 000 hamburgare.

- En normal matchkväll går det åt runt 3 000 hamburgare, men tre pallar ska nog räcka i kväll. Det finns korv och läsk också vid de fyra fasta försäljningsställena och i depån, säger Anders.

Han åker omkring på en fyrhjuling för att snabbt kunna fylla på förråden.

Polisen sätter i dag upp en mobil ledningscentral på en parkeringsficka efter riksväg 70. Trafikpolisen ska se till att bilar och bussar kommer fram när minst 11 000 personer anländer i bilar och bussar. En polishelikopter kommer att finnas i luften under kvällen.

Två ambulanser med fyra ambulanssjukvårdare står beredda invid depån medan tävlingarna pågår.

Ett stort antal fotografer, journalister och tekniker anlände under fredagen för att bevaka kvällens tävlingar. Ett evenemang som är bästa möjliga marknadsföring för orten Avesta.

Olle Olsson från Flextronics är en av flera teletekniker som dragit kablar och ser till att tal, text och bilder når ut över världen från Brovallens motorstadion.

- Vi har grävt ner två kilometer kabel och ordnat förbindelser för bland andra Canal +, Sky och radiostationer i Polen. Jag har semester, men ställer upp ideellt, säger Olle Olsson.

Sveriges Television har monterat upp tolv kameror runt speedwaybanan och har ett 20-tal medarbetare på plats.

- Våra bilder går också ut till Eurovisionen. Vi testade i går eftermiddag i samband med träningen och allt ska fungera bra i kväll. Två kameror har hissats upp i en stor kran för att täcka hela området.

Håkan Bängs som är speaker vid alla hemmamatcher får räkna med att hans röst går ut över hela världen i kväll.

- Jag är alltid nervös. Det ingår i jobbet. Men det ska nog gå bra i kväll också, säger Håkan.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons