Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott samvete i valrörelsen

Annons


Enligt köstatistiken från Landstingsförbundet den 15 juli 2002, står

20 933 personer i Dalarna i vårdkö.

5 149 av dessa har fått en bedömning av specialistläkare, men har ännu ej fått vård. 15 784 stycken har en remiss till en sådan läkare men har ännu intekommit fram för en första bedömning.

Då det gäller allmän psykiatri finns inga listor redovisade från landstinget Dalarna till Landstingsförbundet. Det finns också ett antal andra sjukdomsområden, som

inte är redovisade. Detta gör att kösiffran 20 933 i verkligheten är mycket högre.

Alf, med denna redovisning vore det då inte på sin plats att diskutera sjukvården och de problem som patienterna upplever i stället för att anklaga oss moderater för att vara lögnare?

I dina tidigare artiklar och anföranden så pratar du hela tiden om organisationen Landstinget Dalarna, men sällan eller

aldrig om patienterna.

Vi moderater gör precis tvärtom. Vår uppgift som förtroendevalda är att företräda människorna och tala om, genom politiska beslut, vad som krävs för att få en fungerande sjukvård.

Sjukvården i Dalarna har i dag stora ekonomiska problem. Av den anledningen så har vi moderater i vårt budgetförslag tillfört den ytterligare 100 miljoner jämfört med årets budget.

Ni socialdemokrater, tillsammans med vänsterpartiet, föreslår däremot besparingar för sjukvården på 65 miljoner.

Det innebär att jag med gott samvete kan gå ut i årets valrörelse och tala om att med moderat politik blir det mera pengar till sjukvården.

JAN WIKLUND

Mer läsning

Annons