Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott om landstingslokaler

Annons

Snart är det väl dags att landstingsrådet Alf Johansson skaffar sig en personlig pressekreterare. Varje gång han ska uttala sig, vare sig i positiv eller negativ bemärkelse, är det så att man skäms för att ha deltagit i framröstandet av socialdemokraternas valresultat.

Vårdcentral efter vårdcentral ska läggas ner, allt för att spara pengar.

Jag tror inte dalfolket blir friskare bara för att ens närmaste vårdcentral "råkar" bli stängd? Trycket av vård borde bli betydligt hårdare på de vårdcentraler som blir kvar, eller?

Hur ser handlingsplanen ut för omhändertagandet av patienterna?

Landstingspolitikerna har samlats för att diskutera vården i länet, och vad gör man? Jo, åker till Tällberg på konferens. I Gävle-dala fick Alf frågan varför man inte kan hålla till i sina egna lokaler. Då kommer han med en motfråga

- Var finns det lokaler som rymmer 140 personer?

Ni kan prova att hålla till på en vårdavdelning som ni stängt tidigare. På en sådan kan man trycka in hur många människor som helst, i alla fall om man utnyttjar soprum, sköljar och behandlingsrum.

Ni får se det positiva i det hela, ni är till skillnad från patienterna "friska". Så ni kan uppsöka en toalett på egen hand när det börjar trycka på, utan att ta hjälp av någon stackars stressad undersköterska som får slita för att ta reda på konsekvenserna av era beslut.

Ylva

Mer läsning

Annons