Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott humör trots paraplytvång

Annons

Ett efter ett rullade ekipagen fram till Gammelgårdens grind vid 17-30-tiden på fredagen. En dag som denna behövde förstås inte de festklädda passagerarna öppna dörren själva, innan de fick artig hjälp ur bilarna.

Bilar som bokats i vissa fall halvårsvis i förväg, med tillhörande chaufför. Här kom T-fordar i hög farmor-Anka-modell, glänsande 50-talsåk - ett och annat i färger du inte trodde fanns, hästskjutsar och öppna sportbilar.

Ett av de ovanligare transportsätten hade Marie Skoog valt - hon hade bokat en alldeles egen posttransport, med visst bistånd av pappa Bengt får man förmoda. Privatchauffören Lars-Erik Näsström hade dagen till ära bytt postuniformen mot frack och hatt och Maries klänning i läckert djupgult matchades fint av den lilla brevlådegula elbilen.

Framför och innanför grinden var trängseln tät och utrymmet fyllt av familjemedlemmar och vänner. Jeans och jympadojor tycktes miltals avlägsna när nobelfestfina frisyrer, frasande sidenklänningar och stiliga frackar gjorde entré. Och liksom decemberevenemanget i Stockholms stadshus har också studentbalen på Gammelgården krävt förberedelser och planering. För vissa har det inneburit timmar av provningar med sömmerskehjälp, medan andra sytt sin balklänning själva. Den som önskat frisyrhjälp av proffs har måst boka i god tid för konstfull uppsättning.

Djupt vinrött och midnattsblått i skiftningar mot djupblålila skimrade många av årets kreationer genom regndiset, medan några valt milt rosa eller gult.

Och överraskande nog tycktes alla vackra lockar och läckra klänningar hålla formen där ute på gräsmattan. Här hittade väntande kavaljerer så småningom sin dam till bordet - placeringen är en hemlighet ända fram till Gammelgården.

Efter mingel och fotografering på lövad trappa bjöds det på middag med drinkar, tal och sång, innan kvällen övergick i natt med dans och ännu fler minnesvärda ögonblick för dagens huvudpersoner...

LENA RELTE

Mer läsning

Annons