Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gösta tillbaka med jazzbandet

Annons

Det är åtskilliga år sedan Gösta Linderholm och resten av gamla Sveriges Jazzband gick skilda musikaliska vägar, men nu är det dags igen.

Turnépremiär i Cassels 9 april.

Brittas Restaurang, Nu ska vi göra gymnastik, Hallå lilla Fröken ge mig Doktor Jazz, Steppens son.

Raden av succéer med bandet är lång. Lägg till detta de skivframgångar klarinettisten, gitarristen och underhållaren Gösta Linderholm radat upp genom åren, så begriper man att det bör bli en rejäl portion nostalgi när bandet knallar in i Cassels lördagen 9 april.

Det var i slutet av 1960-talet som bandet slog igenom med dunder och brak. Inte minst genom sitt samarbete med Ulf Thorén i tv. Det är många som fortfarande minns bandets oräkneliga varianter av Svante Thuressons succé Noaks Ark. Den behandlades som jazzlåt, frälsarsång och marsch.

Den sistnämnda varianten framförd av ett jazzband som var lätt förklätt till vaktparad.

Det blir fullt ös i Cassels, var så säker. Det här är ett band som kan ta sig till med precis vad som helst med en publik i sikte. På nära håll (Ulf Thoréns fiaskoveckor på Gröna Lund 1970-1971) har jag kunnat konstatera att ingen föreställning är den andra lik när Gösta Linderholm, Eddie Bruhner, Greger Röhr, "Lillen" Hansson och de andra spelmännen kommer loss.

Extasvarning proklameras!

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons