Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gösta Sundberg har avlidit

Annons

Förre direktören för Riksbanken i Falun, Gösta Sundberg, Lustigknoppsvägen 6 A, avled den 15 maj vid 98 års ålder.

Han var född i Göteborg. Familjen flyttade först till Kristinehamn och sedan till Stockholm där Gösta Sundberg växte upp.

Där tog han studenten vid Norra Latin 1923. Därefter studerade han på Schartau handelsinstitut och började sedan sin yrkeskarriär på Göteborgs bank i Stockholm.

Han flyttade över till Riksbanken i Stockholm och kom sedan att genom åren arbeta på Riksbanken i flera landsortsstäder innan han 1950 tillträdde som riksbankschef i Falun. Gösta Sundberg var då den yngste direktören för ett avdelningskontor inom Riksbanken.

I Falun verkade han sedan fram till pensionen.

1933 gifte han sig med Astrid, född Wickström. Makarna fick två döttrar, Monica och Christina. Gösta Sundberg blev änkeman1988. Han bodde ända till för bara några veckor sedan i hemmet på Lustigknoppsvägen och redde sig, trots nedsatt syn och försämrad hörsel, gott.

Han var medlem i Falu Rotaryklubb, på senare år hedersmedlem. Gösta Sundberg var på dagen jämnårig med instiftandet av Rotary i Sverige.

När han flyttade till Falun blev han medlem i Frimurarlogen, S:t Johannes-

logen, Gustaf Wasa. Här var han aktiv och engagerad ända till för något år sedan. I många år var han logens skattmästare. Senare blev han också medlem i Dalarnes Andreasbröder.

Gösta Sundberg spelade tennis så länge synen medgav. Ett annat stort intresse var segling som han i synnerhet på somrarna ägnade sig åt i Bohuslän.

Gösta Sundberg hade ett stort och brett intresse för omvärlden och var mycket allmänorienterad ända upp i hög ålder. Han var en gentleman av den gamla stammen med mycket värme och humor.

Gösta Sundberg var vänfast och hade en stor vänkrets representerande folk i alla åldrar.

Inte minst höll han sig väl underrättad om sina barnbarns och barnbarnbarns väl och ve.

Närmast sörjes Gösta Sundberg av döttrarna Monica Jagenberg med familj i Solingen, Tyskland, och Christina Sundberg, Stockholm.

Mer läsning

Annons