Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gösta har trivts med sitt yrke

Annons

Gösta har sina rötter i Rättvik, i byn Stumsnäs. Förädrahemmet har Gösta och hans äldre bror Åke, båda bosatta i Borlänge, valt att behålla. Besöken i Stumsnäs är också täta.

När de var yngre hjälpte de pappan i familjens lantbruk, men bröderna valde båda att ägna sig åt målaryrket. Ett yrke där Gösta fick sin utbildning hos en firma i Rättvik där han arbetade de första åren.

1964 följde Gösta med storebror Åke till Stockholm där de arbetade ihop på en rad byggen. 1976 var det dags att flytta tillbaka till Dalarna, nu till Borlänge.

- Det var mycket jobb under åren. Jag har inte behövt stämpla så många månader, berättar Gösta som tror att det kan bli ovant att få vara helledig.

- Men skulle det kännas konstigt får jag väl åka upp till Stumsnäs och hugga ved, säger Gösta som fyller 65 år den 23 mars.

Fritidsintressen?

- Älgjakt är mitt stora intresse. Jag började 1959 och har varit inte missat en enda älgjakt sedan dess. Idrottsintresserad är jag också. Jag försöker följa med i all idrott, avslutar den nyblivne pensionären.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons