Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gossen på Havanna fyller 60

Annons

dagens jubilar

Vi gratulerar: Owe Carlsson, 60 år den 25 februari.

Född: Urstockholmare från Kungsholmen, uppvuxen i Täby Kyrkby.

Familj: Hustrun Karin med rötter i Rättvik, sönerna Christofer 13 år och Sebastian 12 år, samt tillförordnad pappa för Karins döttrar Pernilla och Camilla och fyra barnbarn, snart fem.

Livets guldkant: Att jag träffade den rätta - Karin!

- Solen skiner alltid! Ja, något enstaka moln dyker väl upp i bland, medger Owe Carlsson, men dom är små, fortsätter han. Han är på strålande humör inför födelsedagen, inte stressad men har lite bråttom för han ska just göra en veckoslutsresa i jobbet till Malta.

- Men i god tid till Dagen är jag hemma igen hos Karin och Camilla och träffar alla mina trevliga kunder här på Havannamagasinet.

Owe gillar verkligen att träffa sina kunder, byta ord, skämta och slänga lite käft.

Sedan hösten 2002 driver han Havannamagasinet tillsammans med hustru Karin och hennes dotter Camilla.

- Det är fantastiskt kul och går bra på alla sätt, vi trivs verkligen i Falun allihop. Staden har lagom puls och folk är så trevliga här.

Familjen Carlsson bor i ett 1700-talshus på Elsborg.

- Bättre kunde vi inte ha det, säger Owe, som tycker att det är lagom avstånd upp till Lugnet där Christofer spelar bandy i Falu BS. Född AIK-are följer Owe sonens framfart både inom fotboll och bandy i Falu BS.

Många känner Owe och Karin från Rättvik där de i många år drev Statoil-macken.

- Vi startade dåvarande Esso på 49 kvadrat, 1986 blev det Statoil. När vi slutade hade macken vuxit till 200 kvadrat och blivit en stor rörelse.

Stockholmsgrabben Owe kom till Rättvik via sin hustru Karin med rötter i Västbjörka.

-1984 träffade jag min Karin i Stockholm och snart var vi överens om att ingen av oss trivdes i storsta´n längre så vi valde att flytta till Rättvik.

I Stockholm arbetade Owe först på Riksförsäkringsverket, eller Pensionsstyrelsen som det tidigare hette, sedan på General Motors.

I Rättvik hade makarna fullt upp att driva företaget.

- Till slut blev det väl mycket, familjen växte och vi satsade också på att driva pensionat Bruntegården, tidigare Siljanshill, nära slalombacken i Rättvik. Jag gick i väggen och vi bestämde oss att sälja macken, huset, ja, alltihopa i Rättvik.

- Mitt vattenhål blev vårt fritidsställe i Rog som vi köpte 1999.

När Owe hunnit hämta andan efter Maltaresan firas födelsedagen med släkt och vänner.

Mer läsning

Annons