Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gösen - ovanligt mycket på hugget

Annons

Mattias Skogtoft och Henrik Lerneman, båda Smedjebacken, har båda varit till sjön Leran och fiskat och fått varsin fin gös, detta så sent som i slutet av juli och början av augusti.

Skogtofts gös räckte till en femteplats i herrseniorklassen, medan elvaåriga Henrik Lerneman tog ledningen i juniorklassen med sin gös.

När det handlar om gäddfisket är det länge sedan det varit så dött. Flera trollingfiskare uppger att de lagt timmar på Barken och Väsman utan att få så mycket som minsta lilla gäddsnipa.

Även om det varit varmt så brukar abborren vara på hugget, men det verkar vara lika dött även när det gäller dem.

I slutet av augusti började det åter komma in rapporter om öringsfångster. Men de riktigt stora fiskarna har inte varit på hugget ännu. Troligtvis är det fortfarande lite för varmt i vattnet för att öringen ska vakna till liv.

Nu återstår det bara september månad innan det är dags att summera årets Fiskeliga och det finns stora möjligheter att få en bra placering i årets tävling. I flera klasser finns det över huvud taget ingen fisk anmäld och i många är det ytterst få anmälda.

När det handlar om den totala ledningen i Fiskeligan, en kamp där det står en guldrulle värd 6000 kronor på spel, är det fortfarande Michael Larsson som har ledningen med sin öring fångad i Norra Barken.

Den här månadens utlottade vinster går till Elias Keränen, som får en sjömanssäck, Robert Thunström vinner en T-shirt och John Sandblad ett CD-fodral. Vinsterna finns att hämta på redaktionen i Ludvika.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons