Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gore illusionslös om presidentskapet

Annons

Så sade världens mest kände miljöaktivist när han på fredagen kom till Sverige.

Tidigare amerikanske vicepresidenten Al Gore är på blixtvisit i Stockholm med anledning av utgivningen av den svenska upplagan av hans bok En obekväm sanning. Boken är byggd på hans hyllade film om klimathotet.

Han ger ett avspänt intryck när han möter den svenska pressen. Det är uppenbart att han trivs i sin nya roll som hela världens klimatambassadör. Men självfallet får han också den ständigt upprepade frågan om han tänker ställa upp i det amerikanska presidentvalet. Han tar det hela med ro.

Han anser att det viktigaste just nu är att fortsätta att höja medvetandet om klimathotet hos allmänheten, framför allt den amerikanska. Det är det hans nuvarande jobb går ut på. Och han är mycket uppmuntrad av de senaste månadernas dramatiska uppsving för klimatfrågorna i debatten.

Al Gore är djupt kritisk till den nuvarande administrationen i Vita huset, men tillägger med ett leende att han kanske inte är helt neutral när det gäller president Bush och hans presidentskap.

På sistone har Al Gore blivit kritiserad för att inte själv leva som han lär. Det har sagts att hans egen bostad är ett praktexempel på energislöseri. Gore skrattar:

TT

Mer läsning

Annons