Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran Perssons byte av gardiner

Annons

Det tidlösa temat om sysselsättning och trygghet är ett nygammalt löfte som inte infriats. Akademiker, invandrare och unga står fortfarande utan trygghet och sysselsättning.

Det jag reagerade på är att Persson lovar unga fler jobb med exempelvis att byta gardiner inom äldrevården. Jag skäms över detta. Hur många gardiner finns det att byta?

Vi har knappt personal till det ordinarie arbete. Vi har inte folk som kan ta ut de äldre, mata, städa. Det sociala innehållet inom äldrevården är nästan obefintligt eftersom personalen inte hinner med.

Vi har anhöriga som går på knäna. Sjuktalet och framför allt sjukpensioneringar ökar. Det är ett tecken på att något är fel.

Vi måste skapa arbete som genererar trygghet för både äldre och personal. Vi behöver fler anställda inom barnomsorgen. Grupperna blir alltför stora och både barn och personal drabbas. Det är långt från verkligheten när statsminister talar om att byta gardiner.

Var finns kunskaperna om hur vårdpersonalen har det? I dag behöver en person jobba för två. Nedskärningarna inom den offentliga sektorn slår hårt på grupper som bäst behöver hjälp men sällan har kraft att göra sin röst hörd. Persson har gjort sitt.

KATARINA GUSTAVSSON (KD)

Mer läsning

Annons