Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran och Älvan sammanfattar

Annons

Givetvis var det VVV som var första artisterna på etiketterna som så småningom drog till sig namn som Sonja Stjernqvist, Gösta "Snoddas" Nordgren, Rolf Björling, Nicolai Gedda, Björn Hedén, Anders Hedén, Björn Jadling och andra.

I dagarna får skivkatalogen ytterligare påfyllning av "det gamla gänget", Visor Vid Väsman, som officiellt upphörde 1988 efter att bland annat ha fått Ludvikas kulturstipendium 1977.

Det handlar om en musikaliskt sammanfattning av det som duon Älvan Hagberg-Göran Israelsson bjudit publiken på genom åren. Givetvis kommer produktionen på det gamla bolaget där de båda, tillsammans med Bo Stefanson, utgjorde trion Trion och till och med var upp och nosade på en svensktoppsplacering 1971.

Året dessförinnan var Göran och Älvan aktuella i samma sammanhang men hamnade utanför listan med sin 14:de plats.

Det är ingenting man skäms över.

- Hon som kom på 15 plats heter Alice Babs, minns Älvan som noterar att det går tämligen hyggligt i karriären även för hon som hamnade som nummer 15.

I dagarna kommer Älvans och Görans nya album ut och för att fokusera sina gamla fans på utgåvan diskuterar man just nu detaljerna kring att dra ihop 35-årsjubilerande Visor Vid Väsman till en "engångs"-show på Gammelgården 8 september. Med tillhörande efterfest innefattande en orgie i nostalgi.

En första genomlyssning av albumet gör att man kan drista sig till att påstå att Göran och Älvans gamla fans knappast kan bli besvikna och gitarristen och teknikern Lars Wilbe har stor del i den kommande framgången (?) med albumet.

Älvan är genomgående dominerande sångsolist medan Göran står för samtliga arrangemang och en hel del pålägg, smakfullt mixade av Lars Wilbe.

- Han är inte bara en skicklig gitarrist (Före detta elev till Israelsson. Redaktörens anmärkning). Han kan allt om det här med nya tekniken också.

- Jag begriper bara hjälpligt var jag ska plugga in gitarrsladden, säger Göran.

Med Lars tekniska kunnande har vi också kunnat lägga till en hel del klangliga finesser som "gitarr- oboe" och annat för att få en smula större omväxling i klangerna.

- Det mesta är alltså fusk, skrattar han.

Välklingande "fusk", nödgas man tillägga.

Det mesta av det som framförs känns säkert igen av den trogna publiken, men en och annan nyhet har också fått plats.

Mer läsning

Annons