Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran Hermansson fick oväntat besök

Annons

Steglitsen håller för det mesta till på mer sydliga breddgrader. Men till och från gör den en avstickare norrut.

- Det är nog de varma vindarna som fört den hit upp. Jag hörde den i tisdags, säger fågelintresserade prästen på Sollerön Bo Wallin och tillägger:

- Steglitsen häckar inte här uppe, det är en sällsynt gäst som dyker upp till och från.

Att våren är på gång råder det inget tvivel om.

- Det är många vårfåglar som kommit. Jag såg och hörde tio lärkor i helgen nere vid Agnmyren, säger Bosse.

Baptister

höll årsmöte

MORA

u Baptisterna i Dalarna samlades i helgen till distriktsårsmöte i Fridhemskyrkan i Mora, vars pastor Eva Reithner omvaldes som ordförande.

Helgen i Mora anspelade på vasaloppsdevisen "I fäders spår för framtids segrar". Pastor Tomas Arvidson från Svenska baptistsamfundet i Stockholm talade om förnyelse och församlingsutveckling i Sverige, om förföljelse och församlingsutveckling i världen, om drömmar och visioner, personlig förnyelse och kallelse.

- Att göra det fäderna gjort är att inte göra det fäderna gjorde, sade Arvidson när han talade om vikten av att våga göra något nytt, samtidigt som man bygger på det som fäderna gjorde.

Åtta av sammanlagt 17 församlingar i Dalarna hade skickat ombud till distriktsårsmötet i Mora, där ett 40-tal personer deltog. I styrelsen omvaldes alltså Eva Reithner, Mora, som ordförande. Omvalda blev också Jennie Gustavsson, Avesta och Hans Dahlgren, Älvdalen, medan Jacob Knabäck, Falun och Dag Fredrixon, Stora Skedvi, nyvaldes. Jonas Sjölander, Avesta kom in i styrelsen genom ett fyllnadsval. Kvarstår ytterligare ett år gör Kristin Andersson, Falun, Henrik Sjölander, Avesta och Urban Knabäck, Stora Skedvi.

- Vi har en ung styrelse, där mer än hälften är under 30 år, säger Eva Reithner.

Baptisterna i Dalarna gör också en särskild ungdomssatsning just nu i och med att man anställt en ungdomsarbetare på halvtid med bidrag från Svenska Baptistförbundet. Det är Anna Olsson, Mora, som dessutom arbetar åt församlingen i Mora.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons