Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran Fristorp gästsolist i Cassels

Annons

- Trevligt att vara tillbaka i Cassels donation och få göra en egen grej med gitarr!

Det var den spontana inledningen när artisten Göran Fristorp mötte publiken i Grängesberg på lördagskvällen där han var solist i Dan Andersson-konserten med Saxdalens manskör.

Cirka 250 personer var bänkade när den musikaliska upplevelsen inleddes. Manskören, under ledning av Roger Broberg, öppnade med en halvtimme lång och varierad avdelning. Bland annat med tonsatta verk av skalden Dan Andersson och andra poeter, som Nils Ferlin, Evert Taube och Olle Svensson.

- I år är det 100 år sedan Olle Svensson föddes i Bollnäs. Men han bodde större delen av sitt liv i Sunnansjö, påminde Broberg innan kören fortsatte dikten Bön om förnyelse med musik av Björn Hedén.

Lars Persson välkomnade gästartisten för dagen:

- Han har besökt Cassels flera gånger, senast i januari med bland andra Putte Wickman. Han har även gjort konserter med Anna-Lotta Larsson och ett par skivinspelningar här.

Göran Fristorp, slog igenom redan i det tidiga 70-talet. Han turnerar fortfarande året om och har vid det här laget konserterat på de flesta av kontinenterna. Han rosas för sin klara och säkra stämma och anses dessutom ha en utstrålning som många andra sångare eftersträvar men som få är begåvade med.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons