Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör Sveaparken levande

Annons

Inbjud kommunmedborgare till samrådsmöte om Sveaparkprojektet!

I två insändare i denna tidning den 17 mars och 6 april föreslås att samråd bör äga rum innan Sveaparkens framtida utformning fastställes. Enligt tidningsuppgifter skall Sveaparken upprustas och byggas om för miljonbelopp (exakt kostnadsberäkning inväntas med intresse).

Att parken behöver snyggas upp efter flera års slitage och bristande underhåll är helt klart och ett mycket efterlängtat initiativ. Eftersom både EU- och kommunala bidrag nu tycks vara anvisade, bör dock dessa medel i första hand användas till nämnda underhåll och uppsnyggning av parken.

Att bygga om parken så radikalt som förslagsställarna i styrgruppen föreslår och göra mycket kostsamma markförstärkningar för att kunna ta emot tunga cirkus- och tivoli-utrustningar förefaller dock väl optimistiskt och blir säkert mycket kostsamt.

Vi har ju sedan flera år tillbaka fullgoda cirkus- och tivoliplatser vid bland annat Folkets Park och Sparbankshallen. I centrum finns även öppna platser, som tål tyngre fordonsuppställningar.

Det finns säkert andra möjligheter att göra Sveaparken i Hedemora mera levande och attraktiv för besökare, som önskar rekreation, motion och underhållning för såväl barn som vuxna i en trivsam och vacker miljö.

Bjud in till samrådsmöte och redovisa projektet i sin helhet. Det kan ge svar på många frågor och även väcka nya förslag.

Planerare/ekonom

Mer läsning

Annons