Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör inte ridtjejer till offer

Annons

Den senaste tiden har vi kunnat läsa i ortstidningarna om allt elände som drabbat Falu ridklubb. Det är dålig stallmiljö, campingplaner och nu senast nyheten om att stallet och ridhuset stängs på grund av luftproblemen. Genomgående har Falu ridklubbs inställning varit att kommunen måste ordna upp problemen åt klubben. Nu vill man att kommunen ska bygga en ny ridanläggning för 30 miljoner kronor.

Falu kommun säger sig kunna överväga ett borgensåtagande om klubben bildar bolag, bygger och driver anläggningen i egen regi. För några år sedan kunde man absolut inte tänka sig det när en ny ridanläggning i Bjursås planerades.

I Bjursås byggdes ett stall och senare ett ridhus för under två miljoner kronor. Detta gjordes med god hjälp av kommunens bidrag, men till största delen tack vare medlemmarnas ideella arbete och sponsring av lokala företagare. Anläggningen är inte helt färdig, efter fyra år, men den fungerar. Och kanske viktigast av allt, medlemmarna kan känna stolthet över att ha varit med och bidragit till att den står där. Det man är stolt över är man också rädd om!

Att bedriva ridlektionsverksamhet utomhus går visst, även på vintern, med god planering. Och tänk på hälsoeffekterna för hästarna, de kan verkligen behöva mycket uteluft nu med sina luftvägsproblem!

Det är tråkigt att läsa hur man styr över diskussionen till att det är så synd om oss tjejer, att vi blir diskriminerade för att vi är just tjejer. Varför göra oss själva till något slags offer? Det är inte vad jag kallar att vara feminist.

Eva Carlsson

Mer läsning

Annons