Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör Falun till en våldsfri zon

Annons

Det går inte! Hur naiv får man bli? Våld har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Det kanske är så. Men, om Du och jag börjar tänka på ett annorlunda sätt kan vi förändra.

Våld är alltid en dålig problemlösare. Om vi börjar i det lilla kan vi också lyckas i det stora. Ingen tycker våld är bra. Ändå har vi människor svårt för att lösa situationer utan att ta till våld, mot små barn, mot kvinnor och mot andra medmänniskor som inte passar in i vår bild. Hur länge ska vi låta detta fortgå?

Vill Du vara med och försöka skapa en våldsfri zon i Falun? Vi kan tillsammans starta en folkrörelse, som ska syfta till att vi alla blir bättre på att ta ansvar för våra egna upplevelser. Vi kan tillsammans göra detta här i Falun och därmed gå i spetsen för ett samhälle, där vi kan leva utan att ta till våld mot varandra.

Jag tror, att kunskap om hur vi kan hantera våra egna känslor utgör den viktigaste frågan på vägen mot ett medmänskligare samhälle. Den kunskapen finns inom oss alla, det gäller bara att vi vågar släppa fram den. Låt oss bilda en folkrörelse som sätter fokus på problemet och som kan skapa diskussioner även långt utanför Faluns kommungräns!

CLAES MANKLER

Mer läsning

Annons