Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör bättring eller avgå

Annons

Nu protesterar vi anhöriga mot de som bestämmer på Hällsjöhemmet. Är det meningen att de boende där ska ligga i sängen under en hel helg för att personalen inte hinner ta upp dem?

Det är inte personalens fel, utan det är ni som bestämmer som gör fel. Ni drar ner personalstyrkan med två stycken och när någon är sjuk då står de ensamma, som de gjorde den 4 juli då det måste vara två vid varje säng.

Kom dit en helgmorgon vid nio- till elvatiden så får ni själva se. Vi har klagat förut, men då har det hetat att enhetschefen ska se till att personalen räcker.

En fråga: Jobbar enhetscheferna på helgerna? Svaret blir nej. Nu är det så många som har klagat så nu måste det ske någonting.

Låt samma arbetsstyrka vara även på helgerna, eller sätt in vikarier som är kunniga.

Unga flickor är bra, men de räcker inte och får inte arbeta mera än till klockan 11.00 på en morgon.

Bättrar ni er eller måste vi anmäla det till högre instans?

Vi har även fått höra att de boende fått duscha bara var nionde dag och att högst tre blöjor byttes per dygn. Menar ni att de ska ligga i blöta blöjor och få sår i underlivet? Vad säger medicinalstyrelsen om det?

Ni säger att det bara var ett prov, men vill ni själva gå i våta och nerbajsade blöjor? Ni måste lära er att en människa, även om hon inte kan tala, måste få behålla livskvalitén till livets slut. Svar önskas i tidningen.

Anhöriga på Hällsjöhemmet

PS: Vi är rädda att fel mot våra anhöriga kan begås i brådskan, vem betalar oss då? Vi vill veta sanningen.

Mer läsning

Annons