Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gopshusbacken får ny lift

Annons

Dagens bygellift är krånglig att använda för de yngsta åkarna. För dessa kommer knappliften, som snart är på plats, att vara till stor glädje, både för klubbens egna åkare, cirka 15 stycken, som är födda 1996 och senare och för alla andra som besöker anläggningen.

Gopshusbacken blir därmed en komplett familjebacke.

Knappliften har kostat 85 000 kronor, ett köp som Mora kommuns tuf-nämnd, turist-, fritids- och ungdomsnämnd, beslutat om. Gopshus byalag arrenderar anläggningen av kommunen. Byalaget och IFK Mora Alpin står för de ideella insatserna i samband med flytten av knappliften från Väsaberget till Gopshusbacken.

- Vi åkte upp en kväll, fem personer från alpina klubben och sex personer från byalaget och plockade ner liften. Vi hade en lastbil och fyra personbilar med släpvagn. Helgen efter var en grävmaskin där och tog upp alla fundamenten och fraktade dem hit till Gopshus, berättar Lennart Sticko.

Även eleverna vid S:t Mikaelsskolans byggprogram är inblandade i arbetet med knappliften. Byggeleverna armerar två betongfundament till liften.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons