Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfplaner i Linghed

Annons

Intresseföreningen i Linghed vill börja med att anlägga en driving-range, där man får en hink bollar och sedan står och övar utslag.

Man har hittat en lämplig plats väster om byn, vid Ängesvägen, på vägen mot Klockarnäs. Där ligger en åker som bara behöver klippas för att bli en fin driving-range. Plats för parkering finns också.

Markägaren och arrendatorn har gett klartecken. Nu ska grannarna yttra sig.

Bybon Berndt Staffas leder projektet åt intresseföreningen. Hösten 2002 fick föreningen pengar till en förstudie, genom bidrag för landsbygdsutveckling.

- Vi måste få klart för oss om det är realistiskt med en golfbana i Linghed. Därför börjar vi med en driving-range, för att se hur intresserade folk är, säger Staffas.

Han är besviken över att Stora Enso sade nej till en driving-range vid gamla Dalahus. Motiveringen var att verksamheten låg så nära sågverket och att det fanns en risk för negativa synpunkter på industrin i framtiden.

- Det låter ju lite långsökt, men tydligen har de råkat ut för sådant tidigare på annat håll, säger Staffas. Det är synd för där hade vi förköpsrätt på kommunal mark som skulle räcka till en nio-hålsbana. Men vi har kvar den som reserv ifall vi inte får bygglov på det nya stället. Då får vi klämma in både driving-range och nio hål där.

Staffas tycker dock att det nya stället vid Ängesvägen är perfekt, bara 50 meter från Lingvägen. Dit kan folk och särskilt ungdomar ta bussen både från Falun och Toftbyn.

Skulle det bli en 18-hålsbana är 23 markägare berörda.

- Vi har gått ut med en förfrågan och majoriteten var i alla fall positiv, så jag är optimist, säger Staffas. Får vi bygglov för en driving-range kan vi dra i gång den 1 juni.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons