Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfmålet nått med råge

Annons

Golfarna blir fler och fler. Vid månadsslutet var antalet medlemmar i Gagnefs Golfklubb uppe i 520, vilket betyder att ett delmål är nått med råge. Det uppsatta målet var att klubben vid månadsskiftet februari-mars skulle ha 500 medlemmar.

Nästa delmål är att antalet vid det kommande årsskiftet ska vara 620, något som Nils Björklund tror är långt ifrån omöjligt.

- Vi har 65 personer som står i kö för utbildning. Vi räknar med att de flesta av dem blir medlemmar efter genomgången utbildning, säger han.

Utbildningen har tidigare skett i Leksand, men tas nu hem till den egna kommunen.

Det kan för övrigt nämnas att medlemmarna hör hemma på betydligt fler ställen än i Gagnefs kommun.

- Vi har fått medlemmar från hela länet och från exempelvis Uppsala och Stockholm. Dessutom har vi enstaka medlemmar från Norge, Tyskland och USA, berättar Nils Björklund, som är mycket glad över medlemstillslutningen.

Av de för närvarande 520 medlemmarna bor 240 i Gagnefs kommun.

-Det betyder mycket för oss att alla förväntningar har slagit in, inte minst för att vår ekonomiska tillförlitlighet blir större, säger han och tillägger att klubben till våren ska sätta upp 300 fågelholkar runt om på golfbaneområdet. Med nästan två man per fågelholk bör jobbet gå snabbt.

Mer läsning

Annons