Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfkonfirmander spelade 111 hål

Annons

På lördag är det konfirmation för årets två grupper med golfkonfirmander.

- Sammanlagt har vi haft två grupper med 15 respektive 17 konfirmander som har delat dagarna mellan golfträning och konfirmationsläsning, berättar fjällprästen, Roland Torestad, som själv blivit biten av golfflugan under åren som golfpräst.

Tanken med golfkonfirmationslägret är att locka unga golfspelare till Idre innan högsäsongen. Det är också då det fortfarande finns plats på banan för spel.

- Det handlar om väldigt duktiga ungdomar och det är ett stimulerande jobb att få tärna ungdomarna, säger Fredrik Litzén som är pro på Idre golfbana och ansvarig tränare. I år har han Henrik Nilsson till sin hjälp som tränare.

Under de tre veckorna hinner ungdomarna spela golf så det räcker för de allra flesta, men inte för trion Fredrik Paulsson, Vara, Henrik Hanses från Bromma och Marcus Alestam från Hässelby. När normala golfare pustar efter 18 hål, då spelade den här trion 111 hål!

- Vi började klockan ett på eftermiddagen och slutade först klockan åtta morgonen därefter, berättar Fredrik Paulsson, som under de 111 hålen lyckades göra en hole in one.

- Det var på det femte hålet på den sista rundan.

Att spela så många hål som möjligt har blivit lite av en tradition och det blir allt tuffare att slå det tidigare rekordet, så för nästa sommars konfirmander handlar det om att spela minst 112 hål för att förbättra rekordet.

- Vi var onekligen ganska trötta på småtimmarna och Marcus höll på att somna när han satte sig på toaletten, skrattar Fredrik.

Det var inte bara han som lyckades med en hole in one. Daniella Dahlbom har också hunnit med en hole in one.

- 14.e hålet, säger Daniella, medan hon snabbt plockar ihop sina golfklubbor för dagens tävling.

- Det här har varit topppenbra och jag vill bara inte åka hem från alla kompisar, summerar Daniella.

- Det har varit riktigt bra och inte minst banan, även om den är i smalaste laget, menar Fredrik Paulsson.

- På vägen hit stannade vi till och spelade i Sälen, men här är betydligt bättre, fortsätter Fredrik och golfpron Fredrik Litzén skiner upp. Idrefjällens golfbana är inte förutan en bana som vinner golfspelarnas hjärta.

När MT hälsar på är det dags för det prestigefyllda konfirmandmästerskapet med både ledare och konfirmander. Sedan återstår det bara två dagar till konfirmationen, men helt klart har Idre och dess golfbana fått en stor grupp nya ambassadörer, både för banan och för konceptet med golfkonfirmationsläger.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons