Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfklubb vill ha bidrag

Annons

Inte mycket återstår i bygget av den nya golfbanan i Plintsberg. Maskinerna arbetar för fullt med de sista greenerna, och nästa vecka ska allt gräs vara sått. Sedan ska det växa till sig inför invigningen. Den planeras till juli nästa år, i samband med världsutställningen som ska hållas i Tällberg. Högst upp på banan finns en konstgjord liten sjö.

- Vi har gjort dammen större än vad som behövs, berättar Göran Deljerud, ordförande för Tällbergsbyarnas golfklubb.

- Vattnet ska bevattna golf- banan, men efter den katastrofbranden som totalförstörde en släktgård här i Plintsberg tänkte vi passa på att ordna en vattenbuffert. Eftersom det inte fanns vatten då behövs det uppenbarligen, säger han.

Göran Deljerud uppskattar att det ryms 3 000 kubikmeter i den största dammen, och det är dubbelt så mycket som räddningstjänsten anser behövs för en fungerande branddamm. Vattnet tas dels genom hål i berget som klubben låtit borra, men man får också överskottsvatten från en brunn i byn.

Nu har klubben skrivit till kommunen för att få hjälp med kostnaderna.

- Det borde ligga i deras intresse att vattentillgången är säkrad vid eventuella bränder, så jag hoppas att kommunen går med på det.

Hittills har Göran Deljerud varit i kontakt med räddningstjänsten som haft en positiv inställning, och han hoppas att det går vägen på kommunkontoret. Dels är det anläggningskostnaden, cirka 100 000 kronor, som klubben vill dela med kommunen. Dels vill klubben ha hjälp med extra vattenkostnader om det skulle bli en extra torr sommar och de tillgängliga vattenresurserna inte skulle räcka till.

Kommunchef Göran Wigert säger att kommunen måste diskutera frågan med räddningstjänsten.

- Vi kommer att ta upp ta upp frågan till behandling, men jag kan inte säga hur det går, säger han.

MARIA ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons