Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfbanan fick ett ja

Annons

År 2001 var det ett väldigt väsen när Samuelsdal Golf AB ville bygga ut sin bana med nio hål. Det skulle inkräkta på friluftslivet som behövde den stora gräsytan som var avsatt för stadsdelen Nedre Gruvrisets rekreation, ansåg kommunen. Det skulle också kollidera med fotbollsverksamheten i området som skulle behöva mer planyta.

Det blev därför ett rungande nej till utbyggnaden av golfbanan.

Men nu kommer golfklubben igen med en ny ansökan. Denna gång vill man bygga en slinga med fem hål i ett första skede. Och det kolliderar inte med fotbollen vars behov nu tonats ner.

Stadsbyggnadschefen Per Grundström, gatu- och parkchefen Helen Lott och fritidschefen Lars Runsvik säger ändå nej till utbyggnadsplanerna.

Kommunen håller på och arbetar med att få till en komplett 18-hålsbana med driving range och övningshål på Myranområdet. Och genomförs det så är Faluborna väl försedda med möjlighet till närbelägen golf, anser de.

Att behålla det stora grönområdet för rekreation i Samuelsdal är fortfarande viktigt, tycker de. Och det instämmer gatu- och parkstyrelsens ordförande Jan Lindholm (mp) i.

Visserligen stannade utbyggnaden av Nedre Gruvriset av under 90-talet. Intresset var svagt men det kan snabbt ändra sig, anser han. Nu när Källviksvägen byggts ut till Tallen har intresset åter börjat vakna.

- Och det är inte bara enskilda som hört av sig och vill bygga utan det finns också företag som är intresserade av grupphusbebyggelse och kanske även hyresfastigheter, säger Jan Lindholm.

Och blir det fart på byggandet då behövs verkligen rekreationsområdet, påpekar han.

Men alla höll inte med honom vid styrelsesammanträdet. Den borgerliga oppositionen ville ha mera golfhål och det blev votering om saken. Då böt centerpartisen Britt-Marie Romlin sida och röstade med oppositionen och därmed finns det nu ett ja till utbyggnadsplanerna.

Men frågan är långt ifrån avgjord. Kommunstyrelsen har sista ordet och det återstår att se om detta första ja står sig eller om det åter blir ett nej.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons