Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfare vill ha fler banor

Annons

På söndag öppnar man för säsongen, men redan nu står entusiasterna och övningsslår på golfbanans övningsbanan.

- Det finns ett sug efter ytterligare hål och vårt koncept är efterfrågat, säger Lars Nordström, vd för Samuelsdal golf AB.

Konceptet är en lite mindre golfbana med korta par tre-hålsbanor som går relativt snabbt att spela sig i genom.

- Det är mycket ungdomar som spelar här eftersom närheten till centrum inte gör dem beroende av skjuts. En stor bana tar en dag att spela sig i genom, här tar det en och en halv timme att gå runt vilket äldre spelare tycker är perfekt.

För fyra fem år sedan lämnade Samuelsdal golf in en snarlik ansökan till Falu kommun om att få bygga ut niohålsbanan med nio nya hål. Det blev tvärnej den gången till utökat markarrende. Fotbollsplanerna och strövområdet på Samuelsdalsfältet hotades och närboende och idrottsklubbar protesterade mot förslaget.

Den här gången nöjer man sig därför med fem nya hål på fältet sydväst om den befintliga golfbana vilket gör att det finns gott om utrymme över för fotbollsplaner och strövområde:

- Det handlar i princip om det område som från 1950-talet fram till mitten av 70-talet var golfbana, innan den flyttade till Aspeboda, berättar Lars Nordström.

I en eventuell utbyggnad vill Samuelsdal golf nu satsa på några lite längre slingor, och om det i framtiden skulle bli aktuellt att bygga ut med ytterligare fyra hål har ett närbeläget skogsområde pekats ut om intressant.

- Vi kan samsas med våra grannar och nu hoppas vi att politikerna ser mer positivt på det den här gången.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons