Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golf ska få Säterborna i fin form

Annons

Håll dig frisk genom att spela golf!

Ung eller gammal spelar ingen roll - bara du bor i Säter.

I dag startar Säters kommun och Säters Golfklubb ett unikt friskvårdsprojekt för Säterborna.

- Alla Säterbor är välkomna. Vi har plats för alla som vill börja spela golf, säger Lasse Kjällberg, ny ordförande för Säters Golfklubb och en gång i tiden ledare för alpina landslaget.

Säterborna inbjuds av kommunen och golfklubben att bekanta sig med golfbanan på Skönviksområdet. Vem som helst kan i dag slå bollar gratis på klubbens moderna drivingrange. För de som vill prova på spel finns resurser i form av klubbor och bollar.

Ute på banan finns dessutom klubbens Pro (instruktör) Magnus Österlund till hands för att svara på frågor och hjälpa till rätta. Han har en gedigen bakgrund i golfsammanhang och leder träning och kurser för både nybörjare och de som kommit längre i sitt golfspel.

Förutom friskvårdssatsningen har golfklubben ett samarbete med Dahlandergymnasiet som startar ett regionalt golfgymnasium redan i år. Klubben har också dörrarna öppna för eleverna på högstadiet i Säter som väljer golf som "fritt val".

Varför ska man då börja spela golf?

- Det är både hälsosamt och roligt. Dessutom bjuder vi på naturupplevelsen. Prova själv får du se, säger Lasse Kjällberg.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons