Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Golf är sommarens höjdpunkt"

Annons

- Vi hade ett par träffar och fick ihop 14 tvillingpar. Sedan har det inte hänt så värst mycket. Klubben finns och den lever kvar. Men någon verksamhet har vi inte för tillfället, sammanfattar Roger dagsläget för Dalarnas tvillingklubb.

Roger och hustrun Maria blev tvillingföräldrar 17 december 2002. Då föddes sönerna Jack och Sebastian. Tvillingarna blir 18 månader gamla på pappas 40-årsdag, nu på torsdag. Yngsta barnet Tindra blir två månader samma dag.

De nyblivna tvillingföräldrarna Roger och Maria tog initiativet till att en tvillingklubb i Dalarna startade. Tanken var att få utbyta erfarenheter med andra föräldrar och att barnen som äldre skulle få ha roligt med och umgås med andra tvillingar.

- Vi hade ett par träffar och fick ihop 14 tvillingpar. Sedan har det inte hänt så värst mycket, berättar Roger.

Hur var det då att få tvillingar?

- Det var lindrigare än vad vi föreställt oss. Maria har varit enormt duktig, framhåller Roger.

Roger Ivsersen jobbade tidigare i byggbranschen, det hann bli tolv år. Truckförare är numera Rogers yrke och han arbetar sedan fyra år på Scania i Falun.

Roger har även fackliga uppdrag inom Metall avdelning 63.

- Jag sitter i avdelningens ungdoms- och studiegrupp. Det är viktigt med ett fungerande fack och då måste du vara beredd att själv jobba fackligt, säger Roger.

Fritiden och dina intressen?

- Det är golf och musik, berättar Roger.

Tidigare spelade Roger, elbas är hans huvudinstrument, under flera år med dansband som Ritz orkester och X-ident. Roger spelade tillsammans med bland andra välkände Borlängemusikern Per-Erik "Pirken" Lindén.

Vad musiken beträffar handlar det numera om trubadurjobb tillsammans med några kompisar.

- Nu kanske det blir tre musikjobb om året. Tidigare var det två-tre jobb i månaden.

Då vi kommer in på golf och hans eget förhållande till denna sport erkänner Roger utan omsvep att han tidigare hatade golf.

- Ja, jag hatade golf. Jag förstod inte hur man kunde gå ut och spela något så fånigt. I dag är golfbanan sommarens höjdpunkt, beskriver Roger sin förändrade inställning till golfsporten.

Motion blir det även utanför golfbanan. Om inte annat ser den tre år gamla blandrastiken Zorba till att Roger får stärkande promenader.

Inför sin födelsedag berättar Roger att han gärna skulle vilja göra en resa med sin familj. Därför mottas gärna presenter i form av presentkort på resa...

Födelsedagen firar Roger nu på lördag, den 19 juni. Fira tänker han göra med öppet hus från klockan 13.00 i Hyresgästföreningens lokal vid Gös Eriks väg.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons