Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godmorgon, Falun

Annons

Den som läste gårdagens tidning kunde ta del av en liten rapport från VM i solnedgångstittning. För det var faktiskt just det som ägde rum i Bodaskogarna utanför Svärdsjö under söndagen, tro det eller ej. Detta årliga evenemang fick alldeles för lite utrymme i nyhetsflödet. Det kunde konstateras i efterhand. Tävlingen i att på bästa sätt hedra solen, arrangerad av föreningen Be Mindful, gav oss nämligen äntligen sommaren - måndagen blev den första riktigt varma och soliga dagen på länge. Tävlingen gav resultat.

q q q

Under söndagskvällen samlades människor som rest långväga för att få delta i seansen. Olika slags ceremonier kring vattnet vid gamla gruvan förvandlade stranden till en mycket märklig, men också mycket vacker scen. Den hemgjorda vermouthen och de rituella farkosterna på vattnet måste också ha gjort ett starkt intryck på vår sol, eftersom den så underbart lyste med sin närvaro dagen efter.

Föreningen Be Mindful förtjänar ett stort tack från oss alla, och solen förtjänar absolut mer seriös uppvaktning i framtiden.

Tyvärr föll ett att vinnarnamnen bort i måndagens artikel. I det vinnande laget deltog också Sanna Ylvén.

JENS NORBERG

Mer läsning

Annons