Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godisbutik stänger

Annons

-Det är ju livsmedelsverksamhet vi håller på med men lokalerna är rent hälsovådliga, både kalla och fuktiga. Det vi har hyrt ska vara en butikslokal, inte ett lager, säger Leif Öhman.

Han beklagar att det inte går att fortsätta:

-Både jag och min fru har trivts oerhört bra sedan vi flyttade till Grängesberg från Kungsängen, både med kunderna i butiken och folket i trakten. Vi såg en framtid för oss och våra tre barn i en lugnare miljö. Men nu ger vi upp och flyttar tillbaka, säger Öhman.

Han är övertygad om att de med bättre lokaler skulle kunna ha gått att leva på att sälja godis kompletterat med andra produkter.

Leif Öhman har behållt den el-firma han driver i Stockholmstrakten och återgår nu helt till den verksamheten medan hustrun Anita tar upp sitt tidigare jobb inom finelektronik-branschen.

-Tidigare i höstas försökte vi hitta alternativa lokaler för att fortsätta med butiken men tyvärr sprack det.

Paret Öhman väljer alltså att bryta kontraktet, som löper ett år till.

Relationerna mellan makarna Öhman och fastighetsägaren Bosse Johansson i Grängesberg är rejält frostiga.

-Det har inte varit någon bra kommunikation mellan oss, medger Johansson, som först via tidningen fick reda på att makarna Öhman har utförsäljning på lördag och tänker bryta hyreskontraktet.

Han säger att han prioriterat fasaden på byggnaden, som blev illa tilltygad efter en brand i restaurang Wing Wa för drygt tio år sedan.

-Jag ska se till att fasaden blir klar under våren. Dessutom ska vi snart fixa till den lokal ut mot Valhallavägen där det låg en golfbutik en gång i tiden. Då har vi två lokaler att hyra ut, säger Johansson.

Men hans ambition är dock fortfarande att sälja fastigheten för att få loss pengar till ett annat projekt, vilket det handlar om vill han dock inte uppge.

Johansson säger att det är "hysteriskt mycket" att göra på Wing Wa-huset, som han och sambon Jenny Lundberg ägt sedan våren 2005.

-Därför gav jag Leif Öhman chansen att prioritera vad han ville jag gjort och han ansåg att det var viktigast med fasaden. Eftersom jag hade begränsat med tid och vi fick barn i somras började jag med fasaden, säger Bosse Johansson.

-Problematiken från början har varit kommunikationen mellan oss.

Det var Bosse Johansson och hans sambo Jenny Lundberg som först började sälja godis i Wing Wa-huset. Makarna Öhman tog över i april.

Projektet med att renovera huset säger Johansson får ta den tid det tar men han ser helst att någon annan tar över.

Han tycker att Leif Öhmans kritik om fukt och dålig värme i lokalerna är överdriven.

När det gäller det kontrakt som Leif Öhman säger att man tänker bryta hävdar Bosse Johansson att han tänker blåsa till strid:

-Vi får ta det på advokatnivå.

-Det är olyckligt för mitt och Jennys företag att den här kritiken kommer ut i pressen. Vi blir ju inte att framstå i någon bra dager.

Han tänker i vilket fall annonsera ut lokalen på nytt för butiksändamål.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons