Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God tillväxt och trygghet

Annons

Svar till Berndt Ekström, den 10 juni.

När Berndt Ekström (m) blir påmind om de borgerliga regeringarnas oduglighet då mörkar BE med undanflykter. Han påstår att Lars Ohly blir finansminister och språkrören Eriksson/Wetterstrand ministrar i en s-regering. Vi tillsätter naturligtvis våra egna ministrar utan hjälp från högern.

För oss sossar är en stark ekonomi basen i all välfärd. Under första kvartalet i år har våra nationalräkenskaper en tillväxt på hela 4,1 procent enligt Statistiska centralbyrån. Detta medför nya jobb, sysselsättningen ökar och detta är den högsta ökningen sedan 2001. Tillväxten är större än i både USA och EU:s 15-länder.

Den svenska skattekvoten är 50,2 procent av BNP för EU-15 är den 40,6 procent. BNP är på cirka 2500 miljarder kronor. Tio procent av BNP innebär en minskning av skattetrycket med 250 miljarder kronor.

Flera ledande partiföreträdare har i olika sammanhang sagt att man vill sänka skattetrycket till EU-genomsnittet. Här får väl högerblocket ta en debatt med dem och fråga vad de menar med att sänka skattetrycket till EU-nivån.

Många övriga länder avundas svensk socialdemokratisk politik, med år av god tillväxt med kraftigt ökad småföretagsverksamhet färre konkurser.

Med ett socialdemokratiskt styre kan svenska folket fortsätta räkna med en god tillväxt och trygghet.

Borgerligt styre är social nedrustning. Svenska folket väljer i september.

KJELL STENBERG (S)STOLT MEN INTE NÖJD

Mer läsning

Annons