Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God smak på mässa

Annons

Under kryddmässan som hölls på Restaurang Hanna hade kryddleverantören Jussi Nilsson plockat upp hundratals burkar med varierande kryddblandningar. Jussi Nilsson, Junis kryddor, bjöd in till kryddmässa för fackfolk på Restaurang Hanna. Dofterna spred sig då gästerna samlades, dippade och njöt, inte minst av maten tillagad av provkökets chef Björn Hemdal, till vardags lärare på Haraldsboskolan.

- Björn träffade jag under en vinresa för sju år sedan. Efter resans slut tog det inte många dagar förrän han ringde och samarbetet började, säger Jussi.

1990 öppnade Jussi sin kryddfabrik i Falun.

- Jag hittar ständigt nya kryddor, främst under mina resor i Sydostasien. Först nu har jag hittat lösningen på att göra torkat citrongräs. Likaså torkad kokos. Sedan är det Björns sak att hitta användningsområden, säger Jussi nyligen hemkommen från favoritplatsen Kuala Lumpur.

Kryddtipsen är många.

- Krydda köttet. Låta det ligga i rumstemperatur i en timme. När potatisen är klar är köttet klart att grillas eller stekas - och saftigt är det. Kryddorna stänger porerna, säger Jussi.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons