Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God ordning och reda i Grängesbergs väntsal

Annons

Det var den 2 februari i år som väntsalen åter öppnades för buss- och tågresande allmänhet efter att ha varit stängd i närmare 15 år. Nypremiären var resultatet av segslitna förhandlingar mellan fastighetsägaren, Jernhusen AB, och representanter för trafikoperatörerna med Tåg i Bergslagen i spetsen.

Efter den högtidliga invigningen tenderade emellertid väntsalen att bli ett tillhåll.

Bland annat förekom det att så kallade skatare använde väntsalsgolvet som åkbana. Under våren kom också rapporter om att väntsalen utsatts för nedskräpning som förorsakade onödigt arbete för lokalvårdaren.

- Väntsalen är ingen lekstuga, dundrade TiB:s projektledare Agne Sjögren och hotade med att slå igen för gott om inte förhållandet blev bättre.

I det läget togs beslutet att dra ned på öppettiderna kvällstid. Kurt Eriksson lovade dessutom att hålla koll från sina lokaler i före detta resgodsexpeditionen. Uppenbart är att han har lyckats.

- Nu funkar det jättebra, konstaterar han, med hänvisning till att han kan ta de unga på så kallat rätt sätt när de dyker upp för att leka.

- Man ska kunna prata med ungdomarna. Då tror jag det går bra.

Bidragande till den förbättrade ordningen kan även vara de nya öppettiderna som följer cykelverkstadens tider.

- När jag stänger för dagen stänger jag även väntsalen, säger Eriksson som inte heller är rädd för att väntsalen ska bli en värmestuga för så kallade a-lagare under den nalkande vintern.

- Det går väl att prata även med dem, slutar han med tillförsikt.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons