Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God morgon, Falun

Annons

Först damp det ner en och dagen därpå kom en till. Två små livs levande underverk, som kommit till mitt i smällkalla vintern.

Där satt de vettskrämda i snöyran bakom ett cykelställ i en gatukorsning mitt i stan. Små och tafatta som bara duvungar kan vara, och utan möjlighet att lyfta och ta sig därifrån.

En förtvivlad mamma irrade runt och försökte rädda situationen. Men hon behövde hjälp, och vad kunde jag annat göra än att smyga åt dem lite mat. Och det trots att det var på alldeles fel plats bakom ett cykelställ i en gatukorsning mitt i stan.

Strandsatta av trafiken har de små liven i veckor kämpat för att ta sig ut. Och tänk, häromdagen kunde de äntligen lyfta och ta sig över gatan för egen maskin. Slå de första trevande slagen på väg mot friheten och våren.

Det var mer än jag vågade hoppas på de första dygnen, när de kröp in i varandra efter kvällsmaten och temperaturen sjönk till minus 20 grader.

Men jag kunde bara inte lämna dem åt sitt öde i vinterkylan. För vem kan svika en förtvivlad mamma med två hjälplösa småttingar bakom ett cykelställ i en gatukorsning mitt i stan.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons