Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God morgon

Annons

Vad ska vi upp dit och göra? Dottern låter irriterad när jag plötsligt kör upp mot Kullen. Suckarna från baksätet blir riktigt ljudliga när jag parkerar, kliver ur och fotograferar ett, för henne, gammalt gult hus. Jag förstår om hon anser sig har fått Faluns knasigaste pappa. Men det spelar ingen roll.

Men vi står framför Kullen - den berömda nattklubben. Snart ska stället rivas och det känns lite som man tar farväl av en kär gammal vän.

Kanske det låter lite patetiskt. Men detta hus är förknippat med så många minnen.

Första besöket handlade mest om att komma förbi vakterna. Jag klarade inte åldersgränsen. Men en längd på nästan två meter, en vältränad kropp och en lugn blick, gjorde att man såg ut att vara minst fem år äldre.

Det var början på en tid som bestod av glädje, förhoppningar besvikelse, samtidigt som Michael Jackson, Ami Stewart och Toto dundrade i högtalarna. Det var en tid när militären på I 13 förenades med tjejerna på stans sjuksköterskeskola.

Men det var också en tid när myndigheterna ansåg att det såldes för mycket öl i förhållande till maten. Det blev slutet på Kullens storhetstid.

Mitt sista besöket var på en firmafest för ett år sedan.

Jag tar mina bilder och blickar sedan bort Kvarnberget. Kan plötsligt förstå hur Faluns äldre invånare känner sig när de minns Folkets Park som revs. Där skulle ju Domänverket ha sitt hus.

På Kullenområdet ska det bli tingshus. Jag skakar på huvudet och kör därifrån.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons