Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God jordmån för lirare

Annons

Bertil Bratt och Ludvika Fotbollsklubbs ordförande Peter Björk har i dagarna fått besked från RF om stödet till bollväggen.

Klubben hade ansökt om 100 000 kronor, vilket skulle täcka hela kostnaden. Nu blev det "bara" 21 000 men LFK-profilerna har ändå anledning att vara nöjda eftersom ett stort antal föreningar inte fick ett enda öre.

- Vi mottog 450 - 500 ansökningar och hade möjlighet att bevilja anslag till 150 -200 stycken. Totalt fördelades 11,5 miljoner kronor, berättar Mona Davidsson vid RF.

Bertil Bratt anser att nu måste LFK vända sig till kommunen och övertyga politikerna om värdet av en bollvägg.

- Kommunen satsade cirka fem miljoner kronor på att rusta Hillängens idrottsplats. Kommunen måste ha råd att tillskjuta de medel som behövs för bollväggen.

Bratt påminner om att kommunen i arbetet med budgeten för 2004 hade anslagit 60 000 kronor för bollväggen.

- Men så kom det plötsligt ett beslut om investeringsstopp. Nu är det nödvändigt att bollväggen bli verklighet så de unga spelarna i Ludvika lär sig att skjuta. Jag såg senaste hemmamatchen med LFK i måndags och det är ju synd om spelarna som skjuter så illa. LFK missade en straff och det är på grund av att spelarna inte har fått ordentlig skotträning, säger en bekymrad Bertil Bratt.

Han tror att LFK också kan komma att skicka en ny ansökan till RF med önskemål om att RF skjuter till ytterligare en slant. Peter Björk är inne på samma linje men problemet är att det dröjer ett år innan RF fördelar nästa pott.

- Får vi pengarna som krävs ska vi givetvis se till att bollväggen kommer på plats. Men för oss i ledningen för klubben har bollväggen inte prioritet ett. Det som känns mest angeläget är att det ordnas med omklädningsrum och ordentliga toaletter vid Stensveden, betonar Björk.

Fotbollsklubbens ordförande har noterat att kommunen vill profilera sig som en "trygg och säker kommun".

- Mot den bakgrunden är det naturligtvis inte bra att ungdomar måste byta om vid Hillängen, sedan springa över en riksväg och en järnväg för att ta sig till träningsanläggningen Stensveden. Alternativet till Stensveden är förstås att kommunen river upp tennisbanorna vid Hillängen och anlägger fler fotbollsplaner.

Förutom bollväggen, som planeras byggas mellan barnstugan och Marnästjärn, har Bertil Bratt också varit pådrivande i arbetet för en teknikbana. Bratt har hittat en som han tycker synnerligen väl lämpad plats nedanför Tjärngatan.

Där står fem björkar och tanken är att träden ska användas som naturliga plastkoner när tjejer och killar tränar bollteknik.

- Det blir en utmärkt plats och vi har haft hjälp av Malmenskolan i Grängesberg där en del av eleverna ansvarat för markberedningen. Detta som ett inslag i skolundervisningen. Nu har matjorden kommit på plats och när skolan startar i höst kommer eleverna hit igen för att plana ut jorden och så gräs. Sommaren 2006 kan teknikbanan tas i bruk, berättar en glad Bertil Bratt.

Intill den tänkta teknikbanan ligger en mindre fotbollsplan på 40 gånger 20 meter. Efter många års användning har planens skick successivt försämrats, uppger Bratt.

- Stenar har kommit fram men jag har ägnat några dagar åt att gräva upp och ta bort dessa stenar. Fotbollsklubbarna kommer att ha stor nytta och glädje av planen i samband med träning av spelare i ungdoms- och juniorlag.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons