Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm bytänkandet och skapa en storklubb

Annons

Nu är pratet i gång igen om samverkan mellan fotbollsklubbarna i vårt område. Samma babbel som på min tid som ledamot i LFK:s styrelse under 80- och 90-talet. Men inget hände!

En samverkan är mycket smart och framför allt nödvändigt speciellt nu på 2000-talet då spelartillgången är begränsad i vårt område.

Men, varför blir det ingen samverkan? Svaret är bytänkande. Man övertalar talangerna att bli kvar i division 4, 5 och 6. Eller ännu värre, en del talanger återgår till sin trygga miljö i sina "modersbyaklubbar" för viljan finns inte att satsa på högre nivåer.

Samtliga ansvariga i områdets klubbar borde finna en samverkansform som gagnar alla! Men fokus ska dels ligga på spelarna och deras utveckling och dels på att Västerbergslagen ska ha ett slagkraftigt lag.

Målsättningen måste vara division 2 och uppåt. Det måste finnas en "storklubb" och alla ledare måste begrava sitt bytänkande.

Ludvika FK lämpar sig att vara denna storklubb. Här finns erfarenheterna, både ur ett sportsligt, administrativt samt historiskt perspektiv.

Vi fotbollsälskare har ett intresse av att se fotboll på så hög nivå som möjligt, och helst i det egna upptagningsområdet.

Under 1998 års spel i division 1, låg LFK i topp i publikligan. Många sköna kronor flöt in i kassan. Den kassan borde samtliga klubbar få ta del i en samverkansorganisation.

Samla alla till ett stormöte. Utse en utredningsgrupp som får till uppgift att lägga fram ett relevant förslag sex månader efter stormötet.

WILLY NORSTRÖM

Mer läsning

Annons