Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöd och Bacon - mastigt avslut på Ludvika Blues

Annons


- Vi är jäkligt nöjda med årets Ludvika Blues sammanfattar festivalgeneral Leif Svensson.

Besökarantalet har stadigt stigit under festivalens gång. På torsdagskvällen kom 460 bluesdiggare, på fredagen 800 och på lördagen alltså över 1 000.

- Den enda missen vi gjorde var att bara bjuda in ett bluesgäng från Lettland för att de skulle få se festivalen, utan att låta dem uppträda.

- Men när jag hörde dem spela i ett garage här i närheten insåg jag att vi måste låta dem spela på festivalen nästa år, säger Leif Svensson som hoppas att Ludvika Blues får en fortsättning trots kommunens ansträngda budget.

- Det har talats om att kommunen inte har råd med fortsatt stöd till Bluesen, men jag hoppas att vi fortsätter på något sätt.

Lettiska bluesband i all ära, men när det led mot midnatt i tälten på Folkets husparkeringen i lördagskväll var det inget som saknades i fråga om musikalisk urladdning. Krister Kvastegård och hans Glöd fick i gång Ludvikapubliken ordentligt.

Visst kan man anklaga Glöd för att spela publikfriande slagdängor, men ingen kan förneka att de fungerade alldeles utmärkt. BB Kings "Got My Mojo Workin" lyckades få stora delar av publiken att klämma i för allt vad de var värda och tusen stämmor vrålade "en gång till" innan bandet hunnit ta sig av scenen. Under extranumret började flera åskådare dansa på scenen och någon tog upp sitt munspel ur fickan och jammade med.

Glöd får ursäkta men Fagerstabröderna i Bacon Brothers var några klasser tyngre på flera plan, främst det musikaliska. När man ser Bacon Brothers är det inte utan att man tänker på tung-gunget hos ZZ-Top, men också på charmen hos salig John Belushi i kultfilmen Blues Brothers.

Roberth Ekholm hanterade gitarren med samma rutinerade säkerhet som gamla tiders Fagerstasmeder använde hammaren.

Det märks att bandet har några tusen mils turnerande i kroppen. Men det är klart, att avsluta Ludvika Blues var mer eller mindre som att komma hem för Bacon Brothers.

LOVE SVENSSON

Mer läsning

Annons