Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Globen ordnar föräldravandring och våffelkafé

Annons

Klockan 19.00 på fredagen och lördagen öppnar Globen sitt våffelkafé för den nyktra delen av publiken. För dem som spolar kröken under festivalen är det fritt fram att kalasa på gratis våfflor. Verksamheten, som drivs av IOGT-NTO, kommer att hålla ett drogfritt alternativ i sina lokaler. Det blir en öppen scen med diverse framträdanden.

Globen kommer även att utgöra utgångspunkt och rastplats för de stödpersoner som kommer att finnas till hands för att hjälpa och förebygga alkoholkonsumtion bland minderåriga under festivalen.

Med stöd av socialtjänst, polis KRIS (kriminellas revansch i samhället) och IOGT-NTO kommer frivilliga föräldrar att ställa upp. Tommy Johansson är projektledare och ansvarig för Huset Globen och menar att det är angeläget att sätta in krafter mot ungas alkoholförtäring.

- Vi har gjort sådana här föräldravandringar tidigare vid olika evenemang. Generellt kan det sägas att alkoholkonsumtionen befinner sig på en topp sedan två år tillbaka. Vi behöver en generell debatt kring utskänkningstillstånd. Man kan ha många synpunkter på detta, men samhället tjänar på att unga människor gör en sen alkoholdebut.

ANDERS LAGERQUIST

Mer läsning

Annons