Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glatt gäng nu ännu gladare

Annons

Djurås Glada Gäng har blivit ännu gladare.

- Vi vann den teoretiska delen under First Lego League, FLL, på Cozmoz och fick beröm av domarna för vår film om hur det är att vara rullstolsbunden i Djurås, berättar de fem killarna i laget.

Tidningen har tidigare berättat om att ett lag från Djurmo, TechnoX, och ett från Djurås, Djurås Glada Gäng, skulle ställa upp i FFL i Borlänge.

Djuråsungdomarna Lukas Olofsson, Marcus Andersson, Cristopher Grahn, Magnus Andersson och Johan Nicklasson hade bland annat gjort en film om och försökt att hitta lösningar på de svårigheter som möter funktionshindrade.

Kommunens handikappkonsulent Eva Svensson blev imponerad av ungdomarnas "proffsiga presentation" och bjöd in dem till ett sammanträde med det kommunala handikapprådet.

Även FLL-domarna blev imponerade och tyckte att ungdomarnas film var bäst av alla de teoretiska redovisningarna.

- Robotkörningen gick också bra. Men vi hade stora problem på morgonen. Programmeringen stämde inte alls. Men under grundomgångarna gjorde vi några ändringar och tog oss vidare till kvartsfinal, semifinal och slutligen till final. Där fick vi möta Junkyard Babies, men dem lyckades vi inte slå. Så vi slutade som tvåa och fick på så vis med oss två pokaler till hem till Djurås. Vi var dessutom nominerade till alla priser utom ett, berättar killarna.

Djurmolaget TechnoX gjorde också en bra tävling och slutade på sjätte plats.

- Trots att vi inte får åka till finalen i Bergen har vi massor att göra. Vi ska göra filmen några minuter längre innan den ska visas för handikapprådet och på söndag ska vi till RBU - Riksförbundet för rörelsehindrade Barn och Ungdomar. På deras med-lemsträff i Falun ska vi berätta om FLL och årets uppdrag. Vi ska också visa vår film och hur vår robot kör på tävlingsbanan. Sedan ska vi låna några av Djuråsskolans Lego-lådor så att de kan prova på att bygga en robot, berättar de glada ungdomarna.

Mer läsning

Annons