Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glänsande godis i Gränges

Annons

Så är det då dags igen - Hjulensdagsrally vid Motor & nostalgimuseet i Grängesberg, en verklig (h)julafton för vänner av veteranfordon.

På fredagen hade 20-talet ekipage anmälts till rallyt, berättar Nils-Erik Karlsson som dock räknar med ytterligare utökning av startfältet om bara vädrets makter vill samarbeta. Ägarna av veteranfordon är, som bekant, inte särskilt förtjusta i att ta ut sina "ögonstenar" i dåligt väder.

- Här är det dock ingen större fara för fordonen även om det inte skulle bli kanonväder eftersom banan går på asfalt, säger han. Det är fritt att anmäla sig fram till start i dag på förmiddagen.

De sex milen som rallydeltagarna avverkar under lördagen sträcker sig över området Ställdalen-Kopparberg och tillbaka till Grängesberg. De motorintresserade i grannlänet har uttryckt önskemål om att få se de blänkande klenoderna på hemmavägarna, ett önskemål som Nils-Erik Karlsson och hans medarbetare nu beaktar.

I anslutning till rallyt blir det också en liten veteranmarknad utanför museet och givetvis har man öppet hus för besökarna.

Vid lunchtid får man besök av en hjälppatrull från Motormännens Riksförbund som informerar om sin verksamhet ute på vägarna.

Underhållning blir det också i form av en grupp ur Ludvika Minicirkus.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons