Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjespridarna får hyra kyrkan

Annons

På söndagen hade Allékyrkan ett församlingsmöte och en av de frågor som fanns med på dagordningen var vad som skulle hända med den forna baptistkyrkan, belägen på Risgatan i Smedjebacken.

Den halvan av Allékyrkans församling som hoppat av och bildat ett nytt samfund och en ny församling har framfört önskemål om att ta över Baptistkyrkan.

Avhoppade pastorn Johan Torstensson konstaterade tidigare att beslutet låg helt hos Allékyrkans medlemmar, men han betonade att den nya församlingen Glädjespridarna inte kan eller vill betala något för baptistkyrkan.

- De är upp till deras goda vilja, framhöll Torstensson.

Beslutet på Allékyrkans församlingsmöte blev att Glädjespridarna inte får ta över ägandet av baptistkyrkan, däremot skulle de kunna få hyra den mot att de betalar alla kostnader som är förknippat med driften.

- Vi ställer oss tveksamma till att överlåta den och skälet är att de bildat ett helt nytt samfund, hade de anslutit sig till något av de etablerade samfunden hade det varit enklare, säger Sören Sandin, ordförande i Allékyrkan.

Enligt honom är skälet helt enkelt att medlemmarna i Allékyrkan känner sig osäkra på hur det ska fungera med ett nytt samfund. Han betonar att Allékyrkan inte ska ha någon hyra som överstiger kostnaderna för dem, Glädjespridarna får stå för kostnaderna och även för de reparationer som uppstår.

- Vi ska äga fastigheten även i fortsättningen, säger Sandin.

Han stänger dock inte dörren helt för att i ett senare skede lämna över fastigheten till det nya samfundet och församlingen. NLT har sökt pastorn Johan Torstensson för en kommentar, men inte lyckats nå honom.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons