Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjens dag i skolan

Annons

- En fantastisk dag. En glädjens dag. Ett tag trodde jag inte att den skulle komma, men visst glömmer vi snabbt det som varit tungt, sade rektorn Marianne Lundin vid invigningen i går.

Under många år hade Grycksboskolan problem med fuktskador och mögel. Efter föräldraprotester beslutade politikerna hösten 2002 om sanering och renovering. I mars förra året togs första spadtaget och i går var det dags för bandklippning.

På elevernas önskemål har det varit invigning och fest vid flera tillfällen under mars. Matsalen Gläntan invigdes med trerätters middag för några veckor sedan och i fredags tittade de 220 eleverna på film i den nya aulan.

I går förmiddag bjöd femmor och sexor på en fantastisk kabaré och på eftermiddagen vimlade ett 100-tal anställda och andra prominenta gäster i lokalerna. Lite senare var föräldrar och allmänhet inbjudna till öppet hus.

Det finns en hel del att titta på: Ett nytt kök, gymnastiksal och omklädningrum. Björn Ekedahls har gjort utsmyckningen på fasaden, men Anna Abrahamssons lekskulpturer gömmer sig fortfarande under snön, liksom boulebana, bänkar och planteringar.

I det nya biblioteket samsas kommunens och skolans böcker. Det har varit full rulle sedan nyöppningen den 2 februari.

- Grycksboborna hittar hit. En del kanske tycker att det är besvärligt, men det rör sig ju bara om några hundra meters flytt, säger Kerstin Mattsson som nu har öppet en dag till i veckan, måndag till torsdag.

Till fritidsgården hänger ungdomarna på låset varje dag. Efter ett år på NTO-lokalens vind har fritids flyttat ner i skolans källare igen. Det som var trångt och mögligt har blivit fräscht och rymligt, med mysrum, personalutrymmen, bättre kök med mera.

- Vi har fått vara med och planera den här gången, säger fritidsledaren Stina Eriksson som varit med från starten 1995. När man då flyttade in i källarlokalerna var de inte anpassade för verksamheten.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons