Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjekalkyl för Sveaparken

Annons

Nu kommer det vi haft anledning att vänta på. Nu avslöjas verkligheten beträffande kostnaderna för Sveaparken.

Var det verkligen någon som trodde på den glädjekalkyl som presenterades före projektstarten? Men nog borde en noggrannare kalkyl ha gjorts, som inkluderat de "oförutsedda utgifterna" i form av geologisk undersökning.

Det är konsekvenserna av att denna inte blivit utförd från början, som man nu till stor del skyller kostnadsfördyringen på.

Nog borde en gammal sjöbotten som byggplats vara anledning att hissa varningsflagg. Jag har inte en timmes utbildning i arkitektur och geologi, men en sjöbotten representerar för mig en i hög grad tveksam zon, som jag måste undersöka innan jag börjar bygga.

Nu presenteras en beräknad totalkostnad på 3,5 miljoner kronor och en beräknad kostnadsfördyring på 1,8 miljoner. Och det finns anledning att befara att notan blir betydligt dyrare innan parken är färdig.

Den fördyringen förutsätts kommunens skattebetalare vara med och betala.

För att klara av den slutliga notan kommer, säkert som amen i kyrkan, krav på att förlägga betydligt fler kommersiella evenemang än Daldansen till Sveaparken, till

tveksam glädje för de omkringboende.

För övrigt är ombyggnaden av parken mycket positiv med alla övriga aktiviteter som planerats. Men nog borde en noggrannare kalkyl ha gjorts.

Denna borde ha inkluderat de oförutsedda utgifter i form av geologisk undersökning och konsekvenserna av att denna inte blivit utförd från början, vilka man nu skyller kostnadsfördyringen på.

Men då hade naturligtvis inte projektet varit så enkelt att få igenom.

Och dessutom är nog Hedemora fortfarande en väl så levande stad, om pop- & rockkonserter och tivoliverksamhet förläggs till den plats som är avsedd för sådana evenemang: Folkets Park.

OLLE WICKBOM

Mer läsning

Annons