Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädje runt granen

Annons

Det var som vanligt trivsamt när Söderbärke församling avrundade juletiden med den nu klassiska Barnens julfest i Församlingshemmet på trettondagen.

Många stora och små mötte upp och fick uppleva några timmar av varm gemenskap med kristna förtecken.

Programmet inleddes liksom tidigare år i kyrkan med en stämningsfull stund vid den stora krubban. Samlingen, som leddes av komminister Jan Andersson, assisterad av Lena Leveau Payton, hade rubriken De tre vise männen och stjärnan.

De små fick ta del av julevangeliets budskap i en till sagans form omarbetad berättelse med kyrkokrubbans stora figurer som tydliga attribut.

Efter det, inklusive en kortare andaktsstund, gick kyrkobesökarna över till Församlingshemmet där det inledningsvis vankades saftkalas för de yngsta och kaffe med gott tilltugg för de vuxna.

Så var det snart dags för festens kulmen, den efterlängtade julgransdansen med alla de välkända ringlekarna.

Lekledare var Leveau Payton. För musiken svarade Jan Andersson, fiol, Eva Dahlström, nyckelharpa och Enar Ericson, dragspel.

Vidare förekom visning av tecknade barnfilmer innan självaste farbror tomten kom på besök och delade ut gottepåsar till alla de förväntansfulla barnen.

Dagens kollekt och övriga intäkter kommer Svenska kyrkans mission till gagn.

- I och med detta avslutar vi också årets julinsamling som också går till missionen.

- Vi har fått in 6416 kronor inklusive gåvor och behållningen av tidigare försäljningar, omtalade komminister Andersson med stor tacksamhet.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons