Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädje, rekord och minus på Idre Fjäll

Annons

På måndagskvällen tog kommunfullmäktige i Älvdalen beslutet att ställa sig positiva till Idre Fjälls ansökan.

- Det innebär så mycket mer än bara det positiva beskedet. Nu kan kommunens tjänstemän stödja oss i vårt kommande arbete, och stödet som politikerna gav oss skapar också förtroende och arbetstglädje, fortsätter Jocke.

Samtidigt som arbetet för Tre Toppar fortsätter, pågår summeringen av den gångna vintersäsongen.

Svenska liftanläggningars organisation, SLAO, noterade att Idreområdet var det enda skidområde i Sverige, som inte ökade liftomsättningen under den vinter som gick.

- Det stämmer och beror framförallt på att vi hade en tung säsongsöppning. Det är främst där vi förlorade omsättning, säger Jocke Johansson.

- Efter nyår tog vi dock igen en hel del av det, men sammantaget blev det minus. Det stämmer, fortsätter Jocke Johansson.

Istället kan Idre Fjälls vd glädja sig åt att resultatet blev det bästa någonsin.

- Vinsten för perioden januari-april stannar på 62 miljoner kronor. Det är en ökning med 2,8 procent jämfört med samma period i fjol, säger Jocke.

Under helåret 2005 redovisade Idre Fjäll en vinst på 33 miljoner kronor, men då redovisades också en omsättningsminskning på drygt sju procent.

- Det beror på att restaurangerna numera är utarrenderade, förklarar Jocke.

Idre Fjäll är en stiftelse och driftens överskott återinvesteras i anläggningen.

- För vår del satsar vi i sommar framförallt på ett nytt snökanonsystem, där vi i år investerar 15 miljoner kronor.

Andra betydande investeringar sker just nu med att modernisera utomhuspoolen och bygga en ny barnpool. Till hösten ska även en ny stallanläggning byggas.

- Barnpoolen och allt runt badet ska vara klart till midsommar och till i vinter ska vi ha ett vinterstall samt ytterligare stallbyggnader på plats, lovar Jocke.

Den stora satsningen för Idre Fjäll blir dock att driva igenom projektet Tre Toppar. Ger regering och EU den tillåtlighet som Idre Fjäll hoppas, väntar en miljardinvestering på turismen i Idre.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons